HAVREGRØT MED LUNE BÆR

Hva er vel ikke bedre enn en god og smakfull start på dagen 😋☀️ Denne oppskriften må du bare prøve!

Uka som har gått har vært fin, men det har også gått litt opp og ned. Allergien kicket inn for flere måneder siden, og den vil liksom ikke gi helt slipp og stabilisere seg.
Magen har også vært litt kjip i det siste, litt fra og til, men igjen så sitter jeg igjen med et litt lavere aktivitets- og energinivå enn hva jeg ønsker.
Det gjør at jeg må legge fra meg enkelte planer og aktiviteter. Jeg blir litt usikker hvor ærlig jeg skal være om det når jeg må takke nei eller avlyse ting jeg har lyst til å være med på. Jeg liker ikke å klage og vil gjerne fungere 24/7. Det kan bli litt frustrerende, men sånn er det bare. 🙂

Ellers er dagene rimelig fantastiske for tiden. Sola står så fint på himmelen. Drømmer meg litt bort i egen uteplass og hage, og det som følger med der. En dag så er jeg der igjen. 😊

Jeg har fått trent litt denne uka, men ikke så mye som jeg ønsket. Jeg har tatt meg noen lengre skogsturer og brukt endel tid sammen med Chris. På onsdag var han på skytetrening for første gang og det gikk kjempebra.

I morgen er det en mandag og en ny uke igjen. Her telles det ned mot sommerferien og det er bare 15 skoledager igjen. Lekser er de allerede ferdige med for dette skoleåret og til høsten skal han opp i siste året på barneskolen.

Er du klar for en ny uke? Havregrøt med lune bær gir deg en god start på dagen.
Jeg er veldig klar og skal definitivt servere dette til frokost i morgen også. Noen konkrete planer skal jeg også sette meg for den kommende uka, samt at jeg må sette i gang og strikke på en genser som jeg har lovet.

HAVREGRØT MED LUNE BÆR

1 porsjon

  • 0,5 dl havregryn
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl melk
  • litt salt
  • frosne bær av feks skogsbærblanding
  • noen ss vann
  • 1-2 ts sukrin
  • 1 ts sukrin gold
  • et lite dryss fra en vaniljetwister

Bland havregryn og vann i en kasserolle. Varm opp til dette tykner litt, ha i melk og salt. La dette putre på svak varme i 5 minutter.

Ha ønsket mengde frosset bærblanding i en kasserolle. Ha i noen spiseskjeer vann slik at det ikke bærene ikke brenner seg fast. Ha i sukrin og vanilje. Varm opp på middels varme i noen minutter.

Pynt gjerne med litt friske bær og müsli/granola på toppen.

Note: Min regel for å lage havregrøt er en mengde havregryn, dobbel mengde vann, samme mengde melk som gryn.
Feks 0,75 dl gryn, 1,5 dl vann, 0,75 dl melk etc.

Håper det smaker! 🍀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *