HURDALSJØEN HOTELL – EN LITT BORTGJEMT PERLE

Hurdalsjøen Hotell ligger en liten halvtime nord for Gardermoen, med idyllisk beliggenhet inntil Hurdalssjøen.
Tidligere i sommer besøkte vi dette flotte stedet og hadde tre fine dager her og i området rundt.

Man trenger ikke alltid å reise så langt for å få flotte opplevelser – enten privat med familie og gode venner, som en større gruppe for konferanse, møter eller bryllup, 17.mai, julebord og andre selskaper – mulighetene er mange.
Her finnes det aktiviteter både på hotellet og landskapet rundt.

Utenfor hotellet finnes det også en stor gratis parkeringsplass, samt mulighet for lading av el-bil.

Gepostet von Hurdalsjøen Hotell am Donnerstag, 28. Juni 2018

Hotellet er i stadig utvikling, de har fornyet seg og pusset opp mye de senere årene. Det har blitt så fint!
Jeg anbefaler deg virkelig å ta en tur.

Restauranten er også verdt et besøk. De er kjent for utsøkt mat og gode, lokale råvarer. De har blant annet sin egen lille urtehage – hvor kult er ikke det?!

Jeg må også komme med en hyllest til mamma, som i en alder av 56 år har vært ansatt og jobbet ved dette hotellet i hele 41 år – de finner man ikke mange av i dag. Hun har virkelig stått på og brenner for arbeidsplassen sin.
Det skal også sies at jeg har hatt mine barndomsstunder her. Da jeg feks var med for å hente mamma etter jobb og løp inn på kjøkkenet for å få is eller kronespillautomaten som sto nederst i trappen i kjelleren rett ved der dagens treningsrom er. Masse minner med andre ord.

Aktiviteter ved hotellet

Hotellet har en flott strandlinje, ny båtbrygge nå i sommer og en utebadstue med terrasse på taket som har panoramautsikt ut over Hurdalsjøen.
De tilbyr bl.a utlån av kano og kajakk, sparkesykkel, shuffleboard, frisbee-golf, bordtennis, samt at de har en kasse ute fylt av morsomme utespill som feks kubb.
Hotellet har også svømmebasseng, boblebad, badstue og et treningsrom for de som ønsker å jobbe med formen.

Aktiviteter utenfor hotellet

Om sommeren finnes det flere turstier, samt toppturer man kan oppleve.

Fjellsjøkampen ligger i Hurdal kommune og er Akershus høyeste punkt.
Mistberget som ligger i Eidsvoll kommune er også en flott topp å bestige. Denne turen tok vi og sønnen min på 12 år var med.

Om vinteren finnes det skiløyper for langrenn, samt Skihurdal – alpinanlegget ligger bare få minutter kjøring unna.

Vi startet turen med å bestige Mistberget. Været var helt fantastisk og det kunne ikke vært bedre.

Det måtte litt motivasjon til med 12 åringen i starten, men når vi først kom i gang gikk det greit. Det ble litt korte pauser underveis. Av erfaring er rikelig med drikke, samt en liten niste og frukt kjekt å ha med seg på turer. Sørg også for å ha klær og sko etter forhold.

Tips: Ha også med en liten dorull eller annet tørkepapir. Det er utedo på toppen, men det mangler selvsagt papir. Ha også med en pose for søppel og avfall – viktig å rydde opp etter seg.

Etter toppturen sjekket vi inn på hotellet og hoppet i badetøyet. Etter den fine sommeren vi har hatt var det helt grei temperatur i sjøen.

På rommet ventet en hyggelig overraskelse fra min søster som også jobber ved hotellet. Alltid koselig med litt oppmerksomhet.

Vi spiste alle måltider ved hotellet og benyttet oss av flere av tilbudene som kajakk, shuffleboard og kubb.
Vi padlet feks fra hotellet og inn elva mot kirken, før vi padlet videre til Åsanden som ligger i enden av Hurdalsjøen. Der tok vi en liten badepause før vi padlet tilbake for å møte mamma til lunsj.

Dagen vi reiste hjem tok vi turen innom Lundbybakken, en hoppbakke i Hurdal og gikk på toppen av den største. Trappene i bakken er litt rustne, men det går helt fint.

Vi var veldig fornøyde med oppholdet og kommer garantert til å ta flere turer.

Vil du lese og vite mer om hotellet eller rett og slett bare booke et besøk finner du både nettside og Facebook-siden her:

Hurdansjøen hotell og konferansesenter

Hurdalsjøen hotell Facebook

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *