HUSK Å #SJEKKDEG!

Hvert år får over 300 kvinner livmorhalskreft. Kreftforeningen startet for en god stund siden kampanjen #sjekkdeg og stadig flere kvinner er flinke til å ta en livmorhalsprøve, men vi må bli enda flinkere.
Med en enkel celleprøve fra livmorhalsen kan du raskt avdekke om du har celleforandringer som kan føre til livmorhalskreft.

Jeg tror det er mange som gruer seg og vegrer unna i frykt både for undersøkelsen og et evt positivt svar.
Første gangen jeg fikk brev fra Kreftregisteret med påminnelsen om livmorhalsprøve fulgte jeg det opp umiddelbart. Andre gangen jeg mottok påminnelse var jeg ikke like flink. Jeg grudde meg veldig og var redd for at noe var galt, enda det ikke var noe konkret som tilsa at det kunne være det. For noen uker siden tok jeg mot til meg og bestilte meg en time til fastlegen. Undersøkelsen var unnagjort på 1-2-3 – litt ubehagelig – ja, vondt – nei.

Prøvesvarene var helt fine og det føles så bra i ettertid at det er unnagjort for denne gang.

Hvor heldige er ikke vi som har denne muligheten og muligheten til å gjøre noe med det før det evt utvikler seg til kreft?!

Min oppfording i dag – bestill time og #sjekkdeg

Når sjekket du deg sist? Er det noe du gruer deg til?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *