KREMET NÆRINGSRIK SMOOTHIE

17078131_10158212457195364_682379043_n

Smoothie gir en god start på dagen, eller som et mellommåltid.
Den er full av næring og vitaminer.

Til en porsjon:
100 gram blanding av grønnkål, ananas, mango og banan
100 gram kokosmelk
1 ts sukrin
1 egg
1 dl mandelmelk (eller mengde til ønsket konsistens)

Jeg blander alt sammen i en FroGo frappemaskin. Den er helt genial og sterk nok til å blande alt godt sammen i en egen beholder. Sett på lokk med sugerør og vips, ferdig!
Sønnen min bruker også denne alene og lager seg lett smoothies selv. Bringebær, jordbær og blåbær er hans favoritt.
Du kan også bruke blender.

Du kan også blande inn havregryn før du blender sammen, eller helle smoothien i en bolle og toppe med havregryn og evt bær.

Egg er en god kilde til protein, i tillegg til at det inneholder vitamin A, B, D, E og K. og gir en litt ekstra metthetsfølelse.

Grønnkål er den mest vitamin- og mineralrike kålen. Den er en god fiberkilde, i tillegg er den rik på betakaroten, vitamin E og C samt tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, kalsium, jern, kalium, mangan, sink og selen.

Ananas er rik på en rekke vitaminer og mineraler, men er særlig kjent for sitt innhold av det alkaliske stoffet bromelain, et enzym som fremmer fordøyelsen, bidrar til å lindre leddsmerter og virker generelt betennelsesdempende.

Banan er et næringsmessig kraftsenter – full av fiber, vitaminer og mineraler foruten karbohydrater, som er nøkkelen til energi.
Bananer får også en mer fyldig aroma jo mer moden den er, og den er god i drikker selv om den kanskje er blitt litt for moden til at du vil spise den.

Mango har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Mango er også en kilde til folat som reduserer tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *