MOBBING ER IKKE KULT

Jeg håper alle barn og ungdom har hatt en fin start på det nye skoleåret. Mange hadde oppstart denne uken, mens noen andre begynte allerede forrige uke.

Jeg ønsker å dele denne artikkelen da den har festet seg fast hos meg i mange år og sier det så bra.

Jeg har pratet mye om temaet mobbing med Chris. Syns det er så viktig, kanskje ekstra viktig ettersom det er noe som jeg har opplevd selv. Jeg har fått tilbakemeldinger på at Chris er omgjengelig, stiller opp og er god mot de som trenger det. Det er så godt å høre!

Mobbing er nok dessverre noe vi alltid vil plages med, både i barne- og voksenlivet, men vi kan ha fokus på å gjøre det bedre. Som jeg har sagt til Chris – det er lov å si i fra. Det er lov å si at det der syns ikke jeg er greit, eller kanskje i noen tilfeller også prøve å forstå hvorfor enkelte kanskje ikke er så grei mot andre. Det kan ligge noe mer bak. Det er også lov til å prate med en voksen om det, det er ikke sladring.

Jeg var ikke «tøff nok» til å si i fra, og det har nok ubevisst preget meg gjennom oppveksten med en del usikkerhet og dårlig selvtillit. Jeg kan nesten si at det kan ha satt en stopper for enkelte ting i livet mitt. Jeg har fått kjenne på det både psykisk og fysisk gjennom barneskolen. De første årene var ok, men så ble gutta ufine. Det var alt fra verbalt, til det å bli både lugget og sparket. Jeg husker tilfellene så innmari godt også. De rottet seg sammen og «heiet» liksom på én som utførte det fysiske – sparket beinene under meg mens jeg sto alene på trappa feks – turte jo ikke noe annet. Det skjedde som oftest i friminuttene. Det var alltid lærere som hadde vakt, men om de så det eller valgte og overse vet jeg ikke. Jeg syns det er veldig rart dersom de ikke la merke til noe da alt var VELDIG åpenlyst. De valgte iallfall å ikke gjøre noe med det.

Jeg har heller aldri fortalt om dette til noen, men da var det sagt.

Så… Åpne øynene, vis interesse og prat med barnet eller barna dine. Ha åpen og ærlig kommunikasjon – for hvem vet, kanskje han eller hun plages med mobbing, eller er den som mobber selv?

Jeg håper iallfall at alle får et godt, morsomt og lærerikt skoleår med mange gode minner, venner og klassekamerater. Vær god mot de rundt deg og ta vare på de som trenger det. ☀️❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *