Når kroppen sier stopp… DEL 2

Nå er det en stund siden jeg skrev innleggene «Er det en slutt? Eller en ny start?» og «Når kroppen sier stopp… DEL 1».
Jeg vet ikke helt hva jeg vil oppnå med å dele dette, men tanken er kanskje det kan hjelpe noen andre på veien til å få en bedre og ikke minst raskere oppfølging enn hva jeg har opplevd.

Tanken var å skrive videre på dette mye tidligere, men jeg falt litt av – som jeg ofte har gjort den siste tiden. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, eller fortsette, men det jeg vet er at jeg har mange tanker rundt dette som jeg ønsker å få ned på «papiret».

Jeg fortsetter litt videre fra de overnevnte innleggene. Som sagt er det noen år siden jeg ble sykmeldt, og bare det føltes helt grusomt. Det føltes som om jeg hadde mislykket fullstending. Jeg hadde tidligere selv mine holdinger til folk som ble sykmeldte. Det er vanskelig å forstå når man ikke har «vært der» selv.

Jeg jobbet som nevnt tidligere som omreisende tekniker. Jeg hadde vondter og en mage i fullstendig ulage – noe som resulterte i nesten desperat leting etter et toalett til tider.
Samtidlig opplevde jeg et samlivsbrudd og ble alene med sønnen min. Det var mitt valg, likevel har det selvsagt vært utfordrende til tider når en skal fungere som to.
Jeg jobba til det stoppa, for å si det sånn.
Jeg må bare legge til at muligheten og erfaringen jeg fikk med meg i jobben som tekniker og alt annet det førte med seg som tillitsvalgt og samarbeid med ledelse er noe jeg setter høyt og stor pris på. Jeg skulle veldig gjerne ønske at jeg hadde klart å ta vare på det videre.

Etter første møte med fastlegen fikk jeg beskjed om at det var psykisk, ingenting annet galt med meg, så han ville henvise til psykolog.
Jeg var villig til å gjøre alt for å bli frisk så takket ja til det, selv om jeg følte at det ikke stemte.
Selvsagt blir man også psykisk sliten av å ikke være i form og ikke vite hvorfor – det er ganske så frustrerende.
Jeg hadde også tatt opp dette vedrørende magen min noen år tidligere hos forrige fastlege og fikk da til svar at det er nok ikke noe, mens en øre-nese-hals lege jeg var hos i forbindelse med bihulene lett kunne se den gangen at det var noe som ikke stemte bare ved å se ned i halsen min.

Jeg fikk timen min hos psykolog og kjente med en gang at dette ikke stemte, i tillegg var han frekk og provoserende. Ettersom jeg valgte å ta dette gjennom helseforsikringen, fikk jeg tilbud om å prøve en annen – noe jeg også takket ja til.
Hadde noen timer hos henne og hun var en fin person, men følte ikke at jeg var på rett sted eller kom noen vei. Jeg gikk også til fastlegen hver måned for å ta blodprøver. Det var stadig avvik på verdien av hvite blodlegemer, samt utslag på cøliaki, men det var heller ingenting å bry seg om. Slik gikk jeg da, måned etter måned før jeg valgte å bytte fastlege. Jeg har til sammen fra da til nå hatt 5 ulike fastleger.

De månedlige prøvende fortsatte, men nå ble jeg også henvist til ulike prøver – gastroskopi, endoskopi, CT etc. En og en test selvsagt spredt over en lengre periode. De fant ingenting på de to førstnevnte. Da jeg skulle ta CT skulle jeg også få kontrastvæske, de var usikre med å gi meg denne så de valgte da å ta ultralyd aller først. Helt tilfeldig fant de da masse støv og steiner i galleblæren. Endelig fant de noe!

Ny oppfølgingstime hos fastlegen ventet kort tid etterpå. Jeg spør vedrørende resultatene og får beskjed om at dette er så lite at det ikke er noe å bry seg om. Ok, vil jo gjerne høre på legen. Jeg fortsetter å gå til legen for å ta blodprøver hver måned og spør hver gang om dette med gallesteinen – samme svar.

Jeg begynner etterhvert å få sterkere smerteanfall, i tillegg lite forståelse fra de rundt meg, lite nettverk og mangel på gode venner – frustrasjonen bygger seg mer opp.

Dette ble mye på en gang, samtidig veldig kort oppsummert. Gir meg her for i dag og fortsetter i morgen. Dersom noen opplever noe av det samme som jeg har vært i gjennom eller bare har spørsmål er det bare å fyre løs.

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese. Vi hørs. 🙂

Gina Tricot

var uri = ‘https://impno.tradedoubler.com/imp?type(inv)g(24044176)a(3001098)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(‘‘);

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *