SMART MED MATSMART

Har du hørt om MATSMART? Jeg syns konseptet er helt genialt og sjekker gjerne billigdisken i matbutikken for å se om jeg kan gjøre noen gode kupp, i tillegg til kanskje bidra en liten brøkdel for å redusere matsvinnet.
Jeg har hørt om de som syns det er litt flaut å gjøre det, men det syns jeg man absolutt ikke skal føle.
I følge Matvett kastes det årlig over 350 000 tonn spiselig mat i Norge og over 217 000 av dette er det vi som forbrukere som står for. Det er ganske vanvittig.
I 2017 reddet Nordmenn i samarbeide med Matsmart 58 tonn mat.


Matsmart ble startet av en matbutikk-eier som ble lei av å måtte kaste massevis med mat uke etter uke. I stedet for å kaste maten begynte han å selge til rabatterte priser, og det ble også populært blant kundene at han bestemte seg for å ta idéen online.
Matsmart kjøper inn mat som matprodusenter av ulike grunner ikke kan selge (f.eks korte/utgåtte best før datoer, bytte av forpakning, varer med skjønnhetsfeil mm) og selger til privatpersoner med kraftig rabatterte priser. Alt fra 20-90% rabatt med en snittrabatt på 50%. Dette er en vinn-vinn situasjon for oss forbrukere både når det kommer til mer penger til overs og at det er bra for miljøet da mat som ellers hadde blitt kastet kan spises opp.
Vi er alle ansvarlige for å gjøre noe bra for miljøet og her har vi en god mulighet.Det er viktig å vite at det er forskjell på best-før-dato og siste forbruksdag. Best-før-dato er kun en anbefaling fra produsentene der de garanterer samme kvalitet på varen som ved forpakning. Det betyr ikke at varen blir dårlig når datoen er passert, og varene kan gjerne holde seg lenge selv etter passert best-før-dato. Siste forbruksdag brukes derimot gjelder på ferskvarer og dette er varer som kan være en helserisiko å spise dersom det går for lang tid etter at den har passert siste forbruksdag.
Det vi kan gjøre er å bruke sansene våre; Se, lukt og smak!


Via Matsmart kan du enkelt i fred og ro sitte hjemme å handle fra nettbutikken deres. Fraktkostnaden er normalt på 89,-. Varene sendes fra Sverige, men du trenger hverken å tenke på toll, mva, tollgrensen på 350,- eller andre avgifter. Det du ser er hva du får og betaler for.
Trykker du deg inn på en vare finner du både best-før-dato og produktinformasjon.
Når du trykker på handlekurven din kan du enkelt se en sammenligning på hvor mye du sparer ved å handle der. Du får også opp hvor mye plass du har igjen i esken før den er full, samt porto og totalkostnad.


Vil du også være med å bidra til at matsvinnet reduseres?
Utvalget til Matsmart finner du HER, og dersom du bruker koden «marita» får du 50 kroner i rabatt ved kjøp over 350,-. Koden er gyldig en uke fra i dag.

Jeg tenkte at jeg etterhvert også skal komme med litt oppskrifter fra produktene jeg har handlet, så følg med. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *