STERK ADVARSEL: Momo «Suicide Challenge»

Det er bare en ukes tid siden jeg først hørte om Momo Challenge. Etter å ha lest og hørt litt om dette er det virkelig et skremmende fenomen jeg vil advare alle mot. Det er hovedsakelig barn og unge som de henvender seg mot.

Momo Challenge ringer eller sender meldinger, hvor man får ulike oppdrag. Det begynner ganske uskyldig, men kan etterhvert utvikle seg til å bli mer og mer grovt og utfordrende. Jeg har også hørt om tilfeller der man har mottatt bilder av barneporno, dyremishandling, halshugging etc. De kan gi ut oppdrag i form av selvskading, som etterhvert kan utvikle seg til selvmord. Det er også kommet trusler at dersom man ikke utfører oppdragene man får trues man med at det kommer til å hvile en forbannelse over feks seg selv, familien etc. eller at «Momo» kommer og dreper familien din. Det er allerede flere tilfeller hvor barn/ungdom har valgt å ta selvmord etter å ha vært i kontakt med «Momo».

Dette er helt hårreisende og skremmende! Jeg kjenner jeg blir uvel av å lese om dette. Har hatt en samtale med Chris om dette og jeg håper det resulterte i å ta avstand fra dette og ikke skapte nysgjerrighet. Og det er viktig å si i fra dersom man oppdager at venner holder på med dette.

Barnevakten.no har kommet ut med en advarsel som kan leses her: Ikke la barna ringe eller chatte med Momo

Morror.co.uk har også en artikkel som beskriver at en gutt og en jente har tatt livet sitt: Momo ‘suicide challenge’: Deaths of boy, 16, and girl, 12, linked to sick WhatsApp game

Her kan du se en Youtube-video som advarer mot Momo Challenge: Serious Warning about the Momo Challenge!

Har du hørt om dette fenomenet tidligere? Har barnet ditt dersom du har barn hørt om dette, eller kanskje allerede sjekket det ut?

Del gjerne slik at flere både unge og voksne kan bli advart.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *